NIDAP

NIDAP ondersteunt opleiders en onderwijsorganisaties bij het afstemmen van hun opleidingsaanbod op de vragen en behoefte vanuit het werkveld, de werkende professional, de potentiële opleidingsvolger of aankomende student. Hiermee dragen wij bij aan de Leven Lang Leren ambitie. Wij doen dit met onze eigen marktmonitor onderzoeken en grootschalige analyses van de arbeidsmarkt en behoefte aan kennis en vaardigheden.

Vanuit onze kennis, ervaring en continue monitor onderzoeken leveren wij relevante inzichten en rapportages aan onze opdrachtgevers. Van een complete opleidingsportfolio strategie, een kwantitatieve doelmatigheidsanalyse voor uw opleiding of om inzicht te hebben in merk- en marktpositie, reclame en campagne-effect of market-sizing.

Wij werken veel samen met marketing-en communicatiemanagers, brand- en productmanagers, directies en besturen binnen hogescholen, opleidingsinstituten, training bureaus, e-learning bedrijven, educatieve uitgevers en universiteiten.

Voor opdrachten met een sterke organisatie of bestuurlijke component werken wij samen met TwynstraGudde.

Bij NIDAP werkt een wisselende mix van talentvolle econometristen, psychologen, filosofen, economen en historici. Door deze verscheidenheid is NIDAP goed in staat om vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en creatieve oplossingen te vinden. Daarbij staat een data driven instelling voorop. 

NIDAP is een gedegen onderzoeks- en analysepartner op het gebied van:

  • Merk- en naamsbekendheidsonderzoek en positioneringsadvies van hoger onderwijs instellingen
  • Customer journey en analyse van studiekeuzegedrag van potentiële student en leven lang leren doelgroepen
  • Integrale onderwijsportfolio-analyse voor hogescholen en universiteiten
  • Omgeving- en stakeholderanalyse voor universiteiten, hogescholen en UMC’s
  • Haalbaarheid- en doelmatigheidsanalyses hoger onderwijsprogramma’s
  • Arbeidsmarktanalyses ten behoeve van het hoger onderwijs

Data science : Nieuwe inzichten op basis van interne en externe informatie

Ondernemingen kunnen niet meer zonder goed onderbouwde strategie en planning. Voor een aantal van onze klanten verbinden wij beschikbare interne informatie met externe informatie. 

Wij werken samen met u om uit deze informatie nieuwe inzichten te halen. We gaan nog een stap verder door deze inzichten, en liefst ook de methodieken aan uw organisatie en mensen over te dragen zodat u zelf verder kunt, zonder ons.


Samenwerkingspartners NIDAP

Springest [de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen van Nederland]

Datamoll [gespecialiseerd bureau op het gebied van Marketing en Customer Intelligence www.datamoll.nl

TwynstraGudde [het beste adviesbureau van Nederland. Samen doen we opdrachten in het hoger onderwijs] https://www.twynstragudde.nl

 

Lid van:

MOA [Center for information Based Decision Making & Marketing Research]

DAIR [Dutch Association for Institutional Research]

lid van 

Publicatie- en persbeleid

De onderzoeksrapportages van NIDAP zijn eigendom van de opdrachtgever. Het downloaden van rapporten en factsheets [producten / diensten van NIDAP met relevante inhoudelijke informatie voor klanten en prospects] vanaf deze site is toegestaan. Het gebruik van deze informatie is uitsluitend toegestaan bij vermelding van de bron.