Internettechnologie in events beperkt, organisatiebureaus minder ingezet, budget onder druk

Dat blijkt uit de eventmonitor van NIDAP uitgevoerd in 2016. Een selectief gezelschap van circa 220 event professionals in grotere in Nederland gevestigde organisaties wordt jaarlijks geïnterviewd. In de maanden april en mei van 2017 zal dit marktonderzoek opnieuw worden uitgevoerd.

Technologie bij events

Zeven op de tien professionals geeft niet meer geld uit aan nieuwe technologie bij events. Eén op de zes stelt dat events steeds vaker een online component zoals crowd streaming hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Event budget kromp in 2016

De dienstverlening is belangrijkste opdrachtgever van zakelijke events, maar een kwart van deze bedrijven kampte vorig jaar met krimpende event budgetten. Dit gold vooral voor de grotere bedrijven. Er worden minder grote en meer kleinere evenementen georganiseerd. Kleinere dienstverleners (100-200 werknemers) zijn wel positief. Het grootste deel van het budget gaat naar catering gevolgd door locatie.

Transparantie organisatiebureaus

De bestedingen aan organisatiebureaus in 2016 zijn gekrompen. Eén op de drie eventprofessionals heeft positieve ervaringen (hoger rendement, meer toegevoegde waarde) met externe organisatiebureaus. Wel is meer transparantie ten aanzien van financiële afwikkeling geboden.

Behoefte, budgetten en merkpositie

In het jaarlijkse onderzoek staan de merk en marktontwikkelingen van de landelijke event en beurslocaties, catering en de organisatie centraal. Gekeken wordt naar behoefte, budgetten en merkpositie. Speciale aandacht is er voor de houding ten opzichte van sponsoring, internettechnology en duurzaamheid bij zakelijke events.

Merk en markt in 2017

In de maanden april en mei van 2017 zal dit onderzoek opnieuw worden uitgevoerd. Strategische vragen over merk en markt kunnen worden ingevoegd. Bent u hierin geïnteresseerd vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. paulvanderwal@nidap.com

 

No Comments Yet.

Leave a comment