Wolters Kluwer versterkt divisie Health Learning met overname Firecracker

Informatieleverancier Wolters Kluwer heeft het Amerikaanse Firecracker (Voetzoeker) overgenomen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor studieplanning, adaptief leren en beoordelingen. Met de deal versterkt Wolters Kluwer zijn divisie Health Learning, Research & Practice op het gebied van medische educatie.
Firecracker is opgericht in 2009 en gebruikt een technologie- en gegevens gestuurde aanpak om het leren van medische studenten te verbeteren ter voorbereiding op examens met hoge inzetten, waaronder het Amerikaanse medische vergunningsonderzoek (USMLE). Het platform, waarin jaarlijks meer dan 85 miljoen vragen worden beantwoord, wordt mogelijk gemaakt door een adaptief algoritme dat gepersonaliseerde leer- en herstelwerkzaamheden levert om te zorgen voor permanente borging van inhoud en voorbereiding op de eindexamens voor de medische opleiding en certificeringsexamens.

Diana Nole, CEO van Wolters Kluwer Health: “Gecombineerd met premium-inhoud en -oplossingen van Lippincott, verbetert Firecracker onze positie in de medische onderwijsmarkt en helpt ons verder gebruik te maken van geautomatiseerd leren en geavanceerde technologieën om clinici te helpen de beste zorg aan patiënten te leveren.”

Voetzoeker heeft 16 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Boston, Massachusetts. De opbrengsten zijn terugkerend van aard en afkomstig van de Amerikaanse markt. Wolters Kluwer verwacht dat de overname binnen drie tot vijf jaar na oplevering een rendement op geïnvesteerd vermogen boven de gewogen gemiddelde vermogenskostenvoet na belastingen (8%) zal behalen en een niet-materieel effect op de gecorrigeerde inkomsten zal hebben.

 

Bron : Wolter Kluwer, Global Newswire

No Comments Yet.

Leave a comment