NIDAP onderzoekt binnenkort opnieuw de (leven lang) ontwikkelende professional

De jaarlijkse scan van opleidingszoekend Nederland gaat binnenkort van start. NIDAP onderzoekt de customer journey van 30.000 professionals die in 2018 op zoek zijn geweest naar een opleiding. We meten de bekendheid en NPS van alle aanbieders op de Nederlandse markt, en krijgen inzicht in wat men op welke manier wil leren. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen uw instituut helpen bij het bepalen van portfolio- en marketingstrategie. Voor meer informatie: paulvanderwal@nidap.com of martijnpelle@nidap.com.

30.000 lerende professionals
‘Leven Lang Leren’ klinkt als een ambtelijk politiek begrip. Ik was er net een beetje aan gewend, maar als ik het goed begrijp spreken we nu over ‘leven lang ontwikkelen’. Hoe dan ook, NIDAP gaat binnenkort weer een marktonderzoek uitvoeren onder 30.000 professionals die in 2018 een opleiding, cursus of training hebben gevolgd of hebben overwogen. Een interessant onderzoek voor opleiders, hogescholen en universiteiten.

Wat we gaan onderzoeken
Aangezien dit een meerjarige studie is stellen wij een aantal vragen ieder jaar opnieuw. Bijvoorbeeld vragen over de onderwerpen waarover men wil leren (zowel kennis als vaardigheden). Ook vragen we wederom naar de opleider die men prefereert. En of dat ook de voorkeur van de werkgever is.

Opleidingsbehoefte van sectoren en beroepen
In voorgaande onderzoeken zagen we dat er grote verschillen bestaan tussen de sectoren. De financiële sector is allang niet meer zo belangrijk als inkoper van opleidingen en trainingen als bijvoorbeeld de zorg. Hoewel de lage budgetten in de zorg nopen tot meer intern leren, zien we dat de vraag naar vaardigheden bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven, persoonlijke effectiviteit en ook coaching binnen de zorg groot is. Dat zijn typisch opleidingen die veel bij externe instituten worden ingekocht. Het nieuwe onderzoek zal van alle sectoren of beroepsgroepen op mbo, hbo en wo-niveau specifieker ingaan op de vraag welke programma’s vooral extern gevolgd worden en welke leerdoelen hierbij beoogd worden.

Met bovenstaande data kunnen wij productmarktcombinaties van 2019 en 2020 in kaart brengen.

Customer journey opleidingszoekers
Ook zullen wij ingaan op de customer journey van professionals bij het kiezen van een opleiding of training en de meest geschikte ‘leverancier’. Welke rol speelt bijvoorbeeld het imago van een hogeschool, universiteit of commercieel instituut bij de keuze? Tevens zal het nieuwe onderzoek meer inzichten leveren op de onderliggende vragen die drijfveren zijn om te leren, bijvoorbeeld de eigen inzetbaarheid of verandering van werkprocessen als gevolg van digitalisering of wet- en regelgeving.

Beschikbaar voor aanbieders
Het onderzoek wordt in samenwerking met de internationale opleidingsvergelijker Springest uitgevoerd. Het rapport en de onderliggende data biedt aanbieders op het gebied van leven lang leren een uitstekende basis voor hun portfoliostrategie en marketingstrategie. Voor meer informatie: paulvanderwal@nidap.com of martijnpelle@nidap.com.

NIDAP onderzoekt reeds meer dan een kwart eeuw de lerende professional. Wij werken voor bekostigde en onbekostigde, non-profit en commerciële aanbieders. NIDAP combineert haar eigen opleidingsmonitoronderzoek met arbeidsmarktgegevens en economische data. Onze focus ligt op het doen van opleidingsmarktverkenningen, opleidingsportfolio-analyse en macrodoelmatigheidsonderzoek.

Springest is dé site waar je alles vindt om naast je werk te leren. Op Springest vinden bezoekers ruim 200.000 opleidingen, trainingen, cursussen van meer dan 5.000 verschillende aanbieders. Springest is ook actief in Duitsland, België en Engeland en verwelkomt maandelijks ongeveer 300.000 unieke bezoekers. Springest Go biedt ook oplossingen voor bedrijven om alle opleidingen voor de werknemers centraal aan te bieden of actuele cursusdata in het bestaande Learning Management System te integreren.

No Comments Yet.

Leave a comment