Snel zoeken

Als gespecialiseerd bureau worden wij ingeschakeld door roc’s, hogescholen en (business) universiteiten en private opleidingsinstituten bij markt, haalbaarheid en managementvraagstukken ten aanzien van het bestaande en nieuwe onderwijsportfolio, de (toekomstige) leervragen van de doelgroepen, ontwikkeling van (toekomstige) beroepen en bijbehorende arbeidsmarkten.

Wat kost onderzoek bij NIDAP?

Hieronder staat een overzicht van B2B/B2C marktanalyses die wij maken in opdracht van opleiders en onderwijsinstellingen. Daarnaast is onderzoek op maat (bijvoorbeeld onder klanten, studenten/deelnemers et cetera) mogelijk. Daarvoor gelden prijzen op basis van uren. Alle bedragen zijn exclusief  BTW.

 1. Een B2B SWOT Analyse voor uw organisatie  (binnenkort ook voor B2C, gaat vaak in combinatie met strategische sessie voor het MT). Het beste in combinatie met B2C data. De kosten exclusief sessie zijn 8.500 euro. Sessie en verslag: 1.500 euro.
 2. Marktverkenning specifiek voor uw organisatie  (ook leverbaar voor B2C). Het beste in combinatie met B2C data. De kosten bedragen 14.500 euro.
 3. Een analyse van en aanbeveling met betrekking tot de B2B positie en positionering van uw organisatie  (binnenkort ook voor B2C). Het beste in combinatie met B2C data. De kosten zijn 14.500 euro.
 4. Verbindende analyse van B2B marktinformatie met het bestaand/nieuw portfolio van uw organisatie. De analyse wordt volledig afgestemd op het portfolio, thematiek en de doelgroepen van uw organisatie . De kosten bedragen 22.500 euro en kunnen variëren (lager of hoger) afhankelijk van uw portfolio.
 5. Verbindende fair share analyse van bestedingen en potentiële markt met het bestaand/nieuw portfolio van uw organisatie. Deze analyse is onderdeel van 4. Extra kosten bedragen 2.500 euro en kunnen variëren (lager of hoger) afhankelijk van uw portfolio.

NIDAP heeft diensten/producten specifiek voor hogescholen, roc’s en universiteiten op het gebied van meerjarig ‘Portfolio-management’:

 • Omgevingsanalyse (360 analyse van arbeidsmarkt, leervragen, doelgroepen, concurrenten)
 • Portfolio-analyse (assessment bestaand portfolio)
 • Productontwikkeling (signaleren en beoordelen van ‘kansen’)

Wij bieden onderwijsinstellingen ook een interactieve scorecard waarmee elke opleiding uit het portfolio meerjarig ‘gemanaged’ kan worden door directie en bestuur, maar zeker ook door diensten zoals onderzoek en communicatie.

 • Combineert sturingsinformatie uit verschillende bronnen per opleiding.
 • Onderhoudscontract, samen door-ontwikkelen van de portfoliomanagement, dashboard en scorecard op maat voor de eigen organisatie.
 • Aansluiting op bestaande business intelligence trajecten binnen de hogeschool.

Als specialisten op dit terrein brengen wij veel kennis, ervaring en hands-on mentaliteit mee. Dat bespaart onze opdrachtgevers tijd waardoor zij zich kunnen richten op strategievorming, besluitvormingsprocessen en de interne/externe dialoog hierover.  NIDAP combineert en analyseert een breed scala aan erkende informatie- en databronnen met haar eigen longitudinale monitoronderzoeken naar de kennisbehoefte van bedrijfsleven, zorg, onderwijs en overheid, haar jaarlijkse LLL-onderzoek onder middelbaar en hoger opgeleide werkende personen en een omvangrijke realtime database met competenties en skills die door het werkveld gevraagd worden.

Globaal overzicht van onze diensten :

Focusgebieden:

 • Portfolio-analyses (voltijd, deeltijd, duaal, professional learning) inside out gecombineerd met interne instroom en financiële data.
 • Marktverkenningen van de LLL-doelgroepen in relatie tot uw positie en portfolio.
 • Ondersteuning van de (op vraagsturing gerichte) organisatieontwikkeling bij portfolio-innovatie en actualisatie.
 • Macro-doelmatigheidsanalyses voor bachelors en Ad’s.
 • Onderzoek naar de prijsgevoeligheid en het customer journey van voltijd, deeltijd en LLL-studenten.
 • Advisering over onderwijsvernieuwing onder andere bij markt-, doelgroep en onderwijsproductontwikkeling (bijvoorbeeld t.a.v.  assortiment van voltijd- en deeltijdopleidingen of contractonderwijsactiviteiten).
 • Onderzoek  en ondersteuning bij de ontwikkeling van een goede, up-to-date onderwijs- en kennisagenda, passend bij de regionale krachten van de topsectoren in de provincie/economische regio.
 • Ontwikkeling van het portfoliodashboard voor meerjarig portfoliomanagement.

Onze opdrachtgevers zijn faculteiten, beleidsonderdelen en marketing-communicatie afdelingen binnen onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbedrijven, educatieve uitgevers en adviesbureaus.

Voor meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een voorbeeldanalyse, mail of bel:

 • Paul van der Wal Paulvanderwal @ nidap.com  / 06 22 80 74 76
 • Martijn Pelle Martijnpelle @ nidap.com  / 06 55 88 20 22
 • Kennisorganisaties

  Kennisorganisaties

  NIDAP heeft veel onderzoek verricht in opdracht van kennisorganisaties. Voor diverse brancheorganisaties hebben wij bestaande klantgroepen onderzocht en nieuwe doelgroepen…

  Read more

 • Onderzoek en analyse diensten voor universiteit en hogescholen

  Onderzoek en analyse diensten voor unive

  NIDAP is hét adviesbureau gespecialiseerd in het hoger onderwijs. Wij combineren multidisciplinaire marktgegevens (economisch, arbeidsmarkt en kennis/beleidsagenda) met onderwijsdata en…

  Read more

 • Leven Lang Leren Monitor (7e jaargang)

  Leven Lang Leren Monitor (7e jaargang)

  NIDAP Leven Lang Leren onderzoek 2019 In 2019 wordt het 7e monitoronderzoek onder 50.000 professionals met een opleiding- of trainingsbehoefte…

  Read more

 • B2B Opleidingsmarkt 2020

  B2B Opleidingsmarkt 2020

  De B2B opleidingsmarkt wordt steeds belangrijker en interessanter. We verwachten groei in 2020 in alle segmenten van de markt, van…

  Read more

 • Hoger onderwijs

  Hoger onderwijs

  NIDAP wordt door veel hogescholen en universiteiten gevraagd om voor specifieke opleidingen het werkveld te verkennen. Wij hebben hiervoor reeds…

  Read more

 • PO VO Nascholing & Onderwijsadvies

  PO VO Nascholing & Onderwijsadvies

  NIDAP zal in het eerste kwartaal van 2020 de ‘markt’ voor nascholing en professionalisering in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs…

  Read more

 • NIDAP Bedrijfsevenementenonderzoek 2019

  NIDAP Bedrijfsevenementenonderzoek 2019

  Recent (Q4 2019) zijn de trends op het gebied van zakelijke evenementen onderzocht. NIDAP heeft de behoefte, bestedingen en trends…

  Read more

 • E-learning online leren digital learning

  E-learning online leren digital learning

  Het online leren is niet meer weg te denken. Zowel bij het interne leren alsook het leren bij externe opleiders…

  Read more

 • Vaktechnische opleidingen

  Vaktechnische opleidingen

  Bent u een vaktechnische opleider of instituut? Meer dan een kwart van alle opleidingsuitgaven voor professionals in Nederland heeft betrekking…

  Read more