B2B Opleidingsmarkt 2020

De B2B opleidingsmarkt wordt steeds belangrijker en interessanter. We verwachten groei in 2020 in alle segmenten van de markt, van open opleidingen tot en met intern leren. 

Inzicht in markt en bekendheid

De nationale B2B Leven Lang Ontwikkelen monitor over het leren in organisaties 2019 is in Q3 afgerond. Honderden opleidingsstrategen geven aan wat, waarom en hoe er geleerd wordt in hun organisatie. Momenteel ondervragen wij grote lerende beroepsgroepen over hun leervoorkeuren. Dit is interessant voor opleiders en instituten omdat wij inzicht en advies geven over de positie en het portfolio.

NIDAP voert al meer dan 25 jaar onderzoek uit onder werkgevers in alle sectoren. Het is mogelijk om analyses te maken bijvoorbeeld op beroepsgroepniveau of over de doelgroep voor bepaalde opleidingen, cursussen of trainingen. 

De complete opleidingsmarkt in kaart

De resultaten kunnen ook worden gecombineerd met onze andere monitor, namelijk de jaarlijkse B2C monitor waarin meer dan 3000 individuele professionals met een deeltijdonderwijs, opleiding of training behoefte worden onderzocht.

Kosten

De kosten voor de analyse van de positie en markt van uw instituut op de B2B markt (dus de opleidingsverantwoordelijke of directeur als klant voor maatwerk opleidingen) varieren afhankelijk van het type analyse van 5.250 euro tot 12.750 euro exclusief btw. Op basis van uw onderzoeksvragen leveren wij maatwerk. In combinatie met het B2C onderzoek (leervoorkeuren en behoefte van lerende professionals) liggen de kosten tussen de 10.750 en 15.750 euro. Heeft u een specifieke vraag neem dan ook contact met ons op. Wij kunnen deze vaak beantwoorden op basis van meerjarig onderzoek. Het bespaart u tijd en veel geld.

Meer weten?

Meer weten over de  analysemogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met Paul van der Wal of Martijn Pelle voor een gesprek of vrijblijvende voorstel.

Paul van der Wal | paulvanderwal@nidap.com

Martijn Pelle | martijnpelle@nidap.com

 

1 Response

  1. Hallo, Hebben jullie het gehele markt onderzoek beschikbaar? Ik zou het graag ontvangen, lijkt me erg interessant! Vriendelijke groeten, Krista Griffioen-Deurloo

Leave a comment