Opleidingsbeleid en behoefte midsize- en grootste werkgevers in beeld (B2B monitor)

De nationale B2B Leven Lang Ontwikkelen monitor over het leren in organisaties 2018 is in Q3 afgerond. Op stapel staat alweer het nieuwe onderzoek in 2019. Honderden opleidingsstrategen geven aan wat, waarom en hoe er geleerd wordt in hun organisatie. Focus van dit onderzoek ligt op incompany leren, e-learning en intern leren. Wij rapporteren private en bekostigde opleiders over hun bekendheid, markt, klantbeeld.

NIDAP voert dit onderzoek meer dan 25 jaar uit. De vragen en thema’s zijn uiteraard niet meer dezelfde als toen. Nu ligt de nadruk o.a. op hoe er geleerd wordt, welke (digitale) leervormen, wat intern en wat extern (incompany, e-learning) en waar de accenten liggen in opleidingsbehoefte en besluitvorming. Een bron van informatie voor bestaande en nieuwe opleidingspartijen of consultancybureaus.

De complete opleidingsmarkt in kaart

De resultaten kunnen ook worden gecombineerd met onze andere monitor, namelijk de jaarlijkse B2C monitor waarin meer dan 3000 individuele professionals met een deeltijdonderwijs, opleiding of training behoefte worden onderzocht. Deze monitor volgt de totale opleidingsvraag en met name de ‘open inschrijving’ opleiding en trainingsmarkt. Een must voor instituten en opleiders met landelijke dekking maar ook voor business universiteiten.

Wij beschikken over meerjarige data over de bekendheid, positie en markt van haast alle professionele learning dienstverleners, opleiders en instituten. Hierdoor kunnen ook betrouwbare uitspraken worden gedaan over heel specifieke opleidingsdoelgroepen.

NIDAP heeft als strategisch opleidingsmarktonderzoek en adviesbureau de beste marktinformatie voor en over alle in Nederland opererende opleiders en instituten.

Onderbuik versus research

De analyses die wij maken van de opleiding en training markt kunnen leiden tot een data driven positionering en evaluatie van uw organisatie in deze dynamische markt. Schakel onze ‘denktank’ dus in bij interne vragen over:

  • Naamsbekendheid, imago, NPS en inschakelingskans
  • Conversie, reclame en campagne effect
  • Markt- en concurrentiestrategie
  • Productportfolio in een snel veranderende markt
  • Customer journey en besluitvormingscriteria

Kosten

De kosten voor de analyse van de positie en markt van uw instituut op de B2B markt (dus de opleidingsverantwoordelijke of directeur als klant voor maatwerk opleidingen) kost 10.750 euro exclusief btw (geldig tot 31 december 2018). Op basis van uw onderzoeksvragen leveren wij maatwerk. In combinatie met het B2C onderzoek (onder opleidingzoekende professionals) is een kortingstarief mogelijk. Bent u alleen op zoek naar een specifieke rapportage (bijvoorbeeld naamsbekendheid, imago, NPS en inschakelingskans) neem dan even contact met ons op.

Meer weten?

Meer weten over de  analysemogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met Paul van der Wal of Martijn Pelle voor een gesprek of vrijblijvende offerte.

Paul van der Wal | paulvanderwal@nidap.com

Martijn Pelle | martijnpelle@nidap.com

 

1 Response

  1. Hallo, Hebben jullie het gehele markt onderzoek beschikbaar? Ik zou het graag ontvangen, lijkt me erg interessant! Vriendelijke groeten, Krista Griffioen-Deurloo

Leave a comment