B2B Opleidingsmarkt 2020

De B2B opleidingsmarkt wordt steeds belangrijker en interessanter. We verwachten groei in 2020 in alle segmenten van de markt, van open opleidingen tot en met intern leren. 

De nationale B2B Leven Lang Ontwikkelen monitor over het leren in organisaties 2019 is in Q3 afgerond. Honderden opleidingsstrategen geven aan wat, waarom en hoe er geleerd wordt in hun organisatie. 

Wij meten meerjarig de bekendheid, marktpositie en klantwaardering van veel opleiders in Nederland. 

NIDAP voert dit onderzoek meer dan 25 jaar uit. Het onderzoek gaat verder waar andere onderzoeken en databronnen ophouden. Een bron van informatie die wij inzetten voor verschillende deelanalyses. Deze zijn op maat gemaakt voor onze opdrachtgevers (instituten, hogescholen, roc’s en universiteiten).

De complete opleidingsmarkt in kaart

De resultaten kunnen ook worden gecombineerd met onze andere monitor, namelijk de jaarlijkse B2C monitor waarin meer dan 3000 individuele professionals met een deeltijdonderwijs, opleiding of training behoefte worden onderzocht.

NIDAP heeft als strategisch opleidingsmarktonderzoek en adviesbureau de beste marktinformatie voor en over alle in Nederland opererende onderwijsinstellingen, opleiders en instituten.

  • Productportfolio
  • Fair share analyse en prijsbeleid
  • Naamsbekendheid en marktpositie
  • Klantwaardering en inschakelingskans
  • Conversie, reclame- en campagne effect
  • Markt- en concurrentiestrategie, SWOT/BCG/MABA-analyses
  • Customer journey en besluitvormingscriteria

Kosten

De kosten voor de analyse van de positie en markt van uw instituut op de B2B markt (dus de opleidingsverantwoordelijke of directeur als klant voor maatwerk opleidingen) kost 11.750 euro exclusief btw. Op basis van uw onderzoeksvragen leveren wij maatwerk. In combinatie met het B2C onderzoek (onder lerende professionals) bedragen de kosten 14.500 euro. Heeft u een specifieke vraag neem dan ook contact met ons op. Wij kunnen deze vaak beantwoorden op basis van meerjarig onderzoek. Het bespaart u tijd en veel geld.

Meer weten?

Meer weten over de  analysemogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op met Paul van der Wal of Martijn Pelle voor een gesprek of vrijblijvende voorstel.

Paul van der Wal | paulvanderwal@nidap.com

Martijn Pelle | martijnpelle@nidap.com

 

1 Response

  1. Hallo, Hebben jullie het gehele markt onderzoek beschikbaar? Ik zou het graag ontvangen, lijkt me erg interessant! Vriendelijke groeten, Krista Griffioen-Deurloo

Leave a comment