Nidap onderzoekt de effecten van Corona voor de Nederlandse opleiding- en trainingsmarkt

NIDAP voert al meer dan 10 jaar LLO- marktonderzoek uit naar de lerende professional. Het bureau voert in de maanden juli-augustus en september onderzoek uit onder meer dan 4000 professionals, met name in management- en leidinggevende posities.

In het onderzoek zijn ook vragen over de eventuele gevolgen van het Corona-epidemie opgenomen. Zo is het  uitstel/afstel gedrag en zijn de gewijzigde voorkeuren voor leervormen zoals online learning in kaart gebracht.

Uiteraard is ook de marktpositie en bekendheid van veel opleiders meegenomen. Deze gegevens kunnen ook in relatie tot de grootste doelgroepen en beroepsgroepen en hun leerbehoefte worden geleverd (bijv. zorg, ict, finance, techniek en management).

Zowel de vraag naar diplomaopleidingen, modules en trainingen op hho en hbo+ niveau zijn onderzocht. Daarom is dit onderzoek vooral interessant voor opleidingsinstituten, hogescholen en business universiteiten die een LLO positie in de markt hebben of willen hebben.

Uniek voor dit onderzoek is dat de data gekoppeld kan worden aan CBS gegevens over beroepen. Hiermee kunnen wij onze relaties sneller en tegen lagere kosten assisteren bij het aantonen van de haalbaarheid en doelmatigheid van bestaande en nieuwe opleidingen op hbo en master niveau. Zowel landelijk als regionaal.

Ieder jaar onderzoekt NIDAP ook het opleidingsbeleid van grote en middelgrote organisaties. Omdat veel bedrijven en organisaties in het najaar hun opleidingsplannen en budgetten voor 2021 bepalen, wordt dit onderzoek in september en oktober uitgevoerd. Ook deze studie bevat vragen over de gevolgen van Corona.

Vorige
Vorige

Subsidie aan opleiderscollectieven

Volgende
Volgende

Overname door Sijthoff Media van opleidingsinstituut Alex van Groningen