CDHO publiceert handreiking aanvraag en beoordelingskader macrodoelmatigheid

De CDHO heeft op 1 juli een Handreiking macrodoelmatigheidsdossier voor instellingen gepubliceerd. Deze handreiking is nadrukkelijk bedoeld als hulpmiddel en niet als extra of alternatief beoordelingskader.

Interessant is de alinea over het gezamenlijk, dus met meerdere onderwijsinstellingen samen afspraken maken om gelijktijdig een aanvraag

macrodoelmatigheid voor dezelfde licentie in te dienen, bijvoorbeeld voor Ad’s. Dit levert verschillende voordelen op, zowel qua investeringen, tijdwinst en afstemming. Deze aanvragen worden dan in onderlinge samenhang beoordeeld. Een aantal onderdelen van de aanvragen dienen nog wel individueel, dus per instelling te worden aangeleverd, o.a. met betrekking tot de regionale arbeidsmarktbehoefte en relaties met het regionale werkveld, het bestaan van een onderwijscapaciteit en motivering voor de gekozen vorm (vt, dt, du), een onderbouwing van de verwachte instroom voor de eigen vestiging en dee koppeling van de instroom aan de arbeidsmarktbehoefte.

NIDAP biedt hogescholen en universiteiten behalve ondersteuning bij het gehele aanvraagtraject ook een zogeheten CDHO-scan. De CDHO-scan helpt beslist bij de aanvraag of bij het vooronderzoek. Vraag vrijblijvend meer informatie of voor het maken een informatieve Teamsafspraak. De scan kan in korte tijd worden opgesteld voor bijvoorbeeld één of meerdere Ad’s, bachelors en masters..

Vorige
Vorige

Nederlandse Universiteiten doen het goed in Shanghai Ranking

Volgende
Volgende

Leven Lang Ontwikkelen (LLO) na Corona: NIDAP onderzoekt opnieuw werkgevers