Voorstudie CDHO-aanvraag

Om te voorkomen dat tijd en energie wordt gestoken in een aanvraag bij CDHO waarbij er een kans is dat die mogelijk niet wordt goedgekeurd, adviseren wij in bepaalde gevallen om eerst een voorstudie te doen. Hierin wordt het veld verkend en worden mogelijke struikelblokken tijdig geïdentificeerd. Een vooronderzoek heeft een korte doorlooptijd en is overzichtelijk qua kosten. Bij het vooronderzoek houden we de volgende vraagstelling aan:

  • Is de aanvraag bij de CDHO kansrijk? Kan de arbeidsmarktvraag worden aangetoond? Wat zijn mogelijke punten waarop de CDHO een aanvraag zou afkeuren?

  • Op welke doelgroepen (functies/sectoren/werkgevers) en leervragen, kennis en vaardigheden moet de opleiding zich focussen om de arbeidsmarktrelevantie te vergroten?

  • Is er ‘ruimte’ voor de opleiding? Bedient de opleiding een vraag in de arbeidsmarkt die nog niet reeds door andere opleidingen wordt bediend? Met welke inhoudelijke propositie onderscheidt de instelling en opleiding zich van de concurrentie?

  • Welke vervolgstappen zijn er nodig om een succesvolle CDHO-aanvraag te doen?

Resultaat

Op basis hiervan kan een actieplan worden geformuleerd; waarbij ook aanbevelingen kunnen worden gedaan m.b.t. de inhoudelijke insteek van de opleiding en de benodigde vervolgstappen qua onderzoek.

De voorstudie wordt zo ingericht dat de uitgevoerde stappen inpasbaar zijn in het uiteindelijke (volledige) macrodoelmatigheidsonderzoek. Dit komt de efficiëntie ten goede.

Afgekeurde aanvraag repareren?

NIDAP heeft ervaring met trajecten waarin een door de CDHO afgekeurde aanvraag moet worden gerepareerd.

Vraag informatie of een offerte aan: