Universiteiten ontwikkelen landelijke catalogus LLO aanbod

De Nederlandse Universiteiten bundelen hun onderwijsaanbod op het gebied van AI/ICT en ondernemerschap. Aanleiding is de veranderende arbeidsmarkt die vraagt om passende professionals, bijvoorbeeld zorgmedewerkers die kunnen omgaan met robots of ondernemers die nieuwe ontwikkelingen in hun bedrijf toepassen.

Dit vraagt om professionals die zich kunnen blijven ontwikkelen. Om die reden hebben de universiteiten hun aanbod op het gebied van AI/ICT en ondernemerschap bij elkaar gebracht op een handige overzichtspagina. Deze pagina verwijst naar de landelijke catalogus Leven Lang Ontwikkelen, die door de universiteiten wordt voorbereid.

In de Vereniging van Universiteiten (VSNU) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het VSNU-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden.

NIDAP heeft in de afgelopen drie jaren LLO-marktverkenningen uitgevoerd voor diverse hogescholen en universiteiten waaronder de Radboud Universiteit, Universiteit Utrecht, Wageningen Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Op basis van onze meerjarige LLO-marktverkenningen onder werkgevers en professionals op hbo/wo -niveau kunnen wij in relatief korte doorlooptijd inzicht geven in de landelijke en regionale LLO-positie en marktmogelijkheden van een LLO-portfolio per faculteit of expertisegebied. Hieronder een tabel uit het onderzoek onder professionals (2020). De verkenningen en onze aanbevelingen worden gebruikt om de interne discussie en besluitvorming te ondersteunen of als basis voor het opstellen van een business/financieel plan. In het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 worden deze onderzoeken weer opnieuw uitgevoerd. Het is mogelijk om specifieke vragen te laten onderzoeken.



Vorige
Vorige

De staat van het hoger onderwijs 2021: Vertraging door corona beperkt. Meer behoefte aan contact

Volgende
Volgende

Nederlandse Universiteiten doen het goed in Shanghai Ranking